Viherkasvit, kukat, ruukut ja hoitotuotteet - Fleminginkatu 5 - ke-pe klo 11-18 ja la klo 11-16
Viherkasvit, kukat, ruukut ja hoitotuotteet - Fleminginkatu 5 - ke-pe klo 11-18 ja la klo 11-16
Ostoskori 0

TSEMPPAUSTA KEVÄÄSEEN!

Hoitovinkit

Nyt on se aika vuodesta kun moni katsoo kasvejaan kotona ja miettii et olenpa mä huono hoitamaan, yksi on kellastuttanut ja tiputtanut lehtiä ja toinen kuihtuu silmissä ja kolmas on mädäntynyt pystyyn. Mä oon sitä mieltä että EI SAA olla liian ankara itselleen- Suomen talvi voi olla hiukka liikaa monelle huonekasville.

Jos ajatellaan viherkasveja yleisesti, niin eipä ne Suomen luonnossa kasva, vaan ne ovat kotoisin esimerkiksi trooppisilta ja subtrooppisilta alueilta. Tällöin on luonnollista että monen kuukauden pimeä jakso väistämättäkin jättää jälkensä. Meidän asunnot on ympärivuotisesti lämpimiä, ikkunat ovat joko tiiviitä ilman ilmanvaihtoa tai vaihtoehtoisesti vetävät kylmää ilmaa palelluttaen lehtiä ja patterit pauhaa talvella kuivattaen huoneilman. Moni kasvi tarvitsisi valoisan ja viileän talvehtimisen, mutta valitettavasti on talvipuutarha vain harvojen luksusta.

Apua tarjoaa esimerkiksi kasvivalo, joka antaa kasveille voimia kasvaa myös talvella. Ilman lamppuja meidän täytyy kuitenkin muistaa, että koska kasvi ei voi hyödyntää vettä yhtä tehokkaasti kuin kesällä, tulee meidän talviaikaan niukentaa kastelua. Joten unohda rutiinikastelu- se pelastaa paljolta. Muista samalla että lämmin huoneilma tai patteri ikkunalaudan alla voi kuivattaa pintamultaa, mutta miltä näyttää syvemmällä ruukussa? Tarjoa myös kosteampaa huoneilmaa kasveillesi, se tekee kaikille hyvää.

Useat asiakkaat käydessään toteavat et kotona kasvit näyttävät erilaiselta verrattaessa vaikka mun kaupan tuotteisiin. Nämä kasvit tulevat myymälään kasvihuoneista. Ikuisesta kesästä ja täydellisestä hoidosta. Ei pidä verrata niihin kotona oleviin ja tuntea huonoa omatuntoa huonosta hoidosta.

Joten: kotona voi huonekasvit nyt näyttää kurjalta, mutta uskokaa mua- kevään tullessa ja auringon pilkistäessä kasvit heräävät uuteen kukoistukseen!

Se on elämää- ihan luonnollista.

#pienikasvikauppa #kallio #huonekasvit #viherkasvit #kevät #kevättäilmassa #talvehtiminen #oleitsellesiarmollinen #toivoaon #tsemppiäkevääseen

 

 


Vanhempi julkaisu Uudempi julkaisu