Viherkasvit, kukat, ruukut ja hoitotuotteet - Fleminginkatu 5
Viherkasvit, kukat, ruukut ja hoitotuotteet - Fleminginkatu 5
Ostoskori 0

PUSSIKÖYNNÖS - DISCHIDIA NUMMULARIA

Kasvit ja Kukat

Ihana vihreän vehreä pussiköynnös (englanniksi Sting-of-Nickles) kuuluu Pienen Kasvikauppiaan suosikkeihin. Sen kauniit pyöreähköt lehdet ovat pareittain, vastakkain pitkissä versoissa. Se kasvaa luonnossa mm. Intiassa, Kiinassa ja Indonesiassa epifyyttinä, mikä tarkoittaa että se päällyskasvi, joka kasvaa puiden rungoilla ja oksilla. Sen pitkät riippuvat oksat liikkuvat kauniisti pienessä tuulenvireessä.

Pussiköynnös pitää hajavalosta tai puolivarjosta, mutta ei sovi paahteeseen. Sen kerrotaan kasvavan hyvin myös keinovalon alla, kuten toimistotiloissa. Sille käytetään kasvualustana usein hyvin läpäisevää, karkeaa materiaalia, kuten kaarnaa tai kookospaloja. Tiiviissä mullassa se ei viihdy. Kastelu tehdään kuten mehikasveille- kastellaan läpi, mutta kasvualustan annetaan kuivahtaa kastelujen välissä, ei kuitenkaan anneta mennä läpikuivaksi. Samoin liikää märkyyttä tulee välttää. Lannoitusta voi antaa muutaman kerran kasvukaudella.

Pussiköynnös on sukua posliinikukille ja sopii myrkyttömänä erinomaisesti lapsi- tai kotieläinperheisiin.
#pienikasvikauppa #pussiköynnös #dischidianummularia #viherkasvit #huonekasvit #huonekasviseura #kivijalkakauppa #kallio #viherkasviamppeli #plantsmakepeoplehappy

 

 


Vanhempi julkaisu Uudempi julkaisu