Viherkasvit, kukat, ruukut ja hoitotuotteet - Fleminginkatu 5
Viherkasvit, kukat, ruukut ja hoitotuotteet - Fleminginkatu 5
Ostoskori 0

Piha- ja parvekekausi avattu!

Hoitovinkit Kasvit ja Kukat

Pikkuhiljaa kevään edetessä ja ilmojen lämmetessä on aika siirtää katse parvekkeelle tai terassille. Talven jäljiltä pitää vanhat kanervat tai mustuneet havut korjata pois ja ehkä muutenkin antaa ulkotiloille hieman siivousta ja kohennusta. Lue alta Pienen Kasvikaupan vinkit kauden ulkoistutuksiin tai tule myymälään hakemaan inspiraatiota vaikka parvekkeelle.

Mitä sitten voisi nyt jo ulos laittaa? Tämähän tietysti riippuu täysin säästä, tuleeko uusi takatalvi ja kylmeneekö pakkaslukemille. Perinteen mukaan hallanvaara on Suomessa ohi vasta kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Siihen on kuitenkin niin pitkä aika, että harva jaksaa niin kauan odottaa.

Tällä hetkellä kenties turvallisin kesäkukkavalinta on kylmyyttä ja jopa hieman pakkastakin kestävät orvokki. Näitä ihanuuksia löytyy monenmoisessa värissä, pienikukallisena, isokukallisena, ryppyreunaisena ja tietysti amppeleissa. Orvokit tarvitsevat tasaista kosteutta, viikoittaista lannoitusta sekä ahkeraa nypintää.

Pelargoniakausi on myös alkamassa. Ne viihtyvät auringossa tai puolivarjossa, tarvitsevat paljon vettä ja tasaista lannoitusta koko kesäkauden läpi.

Tarhaneilikat eli ruukkuneilikat ovat kiitollisia kukkijoita, jotka pysyvät kohtuullisen matalana, mutta pensasmaisena. Neilikka menestyy auringossa ja puolivarjossa, ja on aivan erinomainen kasvi ruukkuistutuksiin.

Tähkälaventelit ihastuttavat paitsi kauniilla kukinnallaan myös huumaavalla tuoksulla. Laventeli on yksi parhaista perhoskasveista, ja viihtyy erinomaisesti auringossa ja paahteessa.

Toinen tuoksuva vaihtoehto on eukalyptuspensas, joka antaa raikasta tuoksua aina sen ohi kulkiessa. Sen kauniit harmaansävyset lehdet ovat koristeelliset. Sijoita eukalyptus aurinkoiseen paikkaan.

Harmaalehtisiä kesäkukkia on myös hopeaputous sekä hopealanka. Hopeaputous kasvaa nimensä mukaisesti riippuen ja putouksen lailla rönsyten. Se sopii erinomaisesti ruukkuistutuksiin reunaan sekä amppeleihin. Hopealanka taas on enemmän pystykasvuinen ja pensasmainen. Kummatkin menevät auringosta puolivarjoon, ja kestävät hyvin pitkälle syksyyn, myös pikkupakkasiin saakka.
VALIKOIMA LAAJENEE KEVÄÄN EDETESSÄ-TERVETULOA TUTUSTUMAAN!

 

 


Vanhempi julkaisu Uudempi julkaisu