Viherkasvit, kukat, ruukut ja hoitotuotteet - Fleminginkatu 5
Viherkasvit, kukat, ruukut ja hoitotuotteet - Fleminginkatu 5
Ostoskori 0

PALMUVEHKA ZAMIOCULCAS ZAMIIFOLIA Helppohoitoinen suosikki!

Kasvit ja Kukat

PALMUVEHKA ZAMIOCULCAS ZAMIIFOLIA
Helppohoitoinen suosikki!

Monelle tuttu palmuvehka on kotoisin Afrikan itäpuolelta sen kasvaessa luonnossa eteläisestä Keniasta Etelä-Afrikan koillisosiin saakka. Vehkakasveihin kuuluvaa kasvia on kasvatettu kaupallisesti vasta reilut parikymmentä vuotta, mutta sen suosio on kiistämätön.

Palmuvehka on tunnettu siitä, että se pärjää vähäisessä valossa. Se sopii hyvin sijoitettavaksi kauemmaksi ikkunoista, jopa täysin ikkunattomaan tilaan, mutta kasvua ei pidä tällöin juurikaan odottaa, ellei tarjolla ole keinovaloa. Kasvi pärjää myös valoisissa olosuhteissa, mutta paahde voi vioittaa lehtiä. Sen kauniit tummat lehdet kasvavat pitkin kahta puolta tanakkaa vartta. Uusi verso on aluksi heleän vaaleanvihreä, mutta väri tummuu pikkuhiljaa. Palmuvehka on kohtuullisen hidas kasvamaan, ja sen versot ovat suurimmillaan noin metrin pituiset. Palmuvehkan voi ruukuttaa suurempaan, kun mukulat ovat täyttäneet koko ruukun. Sen voi myös jakaa useampaan osaan.

Palmuvehka kasvattaa mukulajuuriston, ja se pystyy kestämään pitkää kuivuutta varastoimalla kosteutta mukuloihinsa. Kastelussa tämä tulee huomioida, sillä kasvi ei menesty, mikäli sen kasvualustaa pidetään liian kosteana ja mukulat lähtevät mädäntymään. Itse olen pitänyt sääntönä, että kun verso tai lehtivarsi näyttää ryppyiseltä, on aika antaa kunnolla vettä, ylimääräisen veden annetaan valua pois, jonka jälkeen annetaan kasvin kuluttaa vesivarannot taas rauhassa loppuun. Voit lannoittaa kasvia kasvukaudella muutaman kerran.

Palmuvehkasta on olemassa muutama jalostettu lajike. ’Raven’ eli suomeksi korppi lajikkeella lehdet muuttuvat vanhetessaan mustaksi. Toinen tunnettu lajike on ’Zenzi’ jossa koko kasvi on kiiltävämpi, varret paksumpia ja lehdistö tiiviimpi kuin tavallisessa versiossa. Palmuvehkan tiedetään puhdistavan ilmaa. NASAn Clean Air- tutkimuksen mukaan, se pystyy puhdistamaan lehtiensä kautta huoneilmasta saasteita kuten ksyleeniä ja tolueenia. Palmuvehka on myrkyllinen, mikä täytyy muistaa pienlapsi- tai kotieläinperheessä.

#pienikasvikauppa #palmuvehka #zamioculcas #huonekasvit

 

 

Vanhempi julkaisu Uudempi julkaisu