Viherkasvit, kukat, ruukut ja hoitotuotteet - Fleminginkatu 5
Viherkasvit, kukat, ruukut ja hoitotuotteet - Fleminginkatu 5
Ostoskori 0

ORANGE IS THE NEW GREEN ELI MANDARIINILILJA Chlorophytum orchidastrum Green Orange

Kasvit ja Kukat

ORANGE IS THE NEW GREEN ELI MANDARIINILILJA
Chlorophytum orchidastrum Green Orange

Eteläisestä Afrikasta sekä Afrikan trooppisilta alueilta kotoisin oleva eksoottisen näköinen mandariinililja on rönsyliljan sukulainen. Sen kauniit oranssinväriset lehtiruodit ovat huomiota herättävät, ja kasvi kasvaa noin 40 cm korkeutta/leveyttä kirkkaanvihreillä leveähköillä lehdillään.

Mandariinililja pitää valosta tai hajavalosta, mutta suora auringonpaiste voi vahingoittaa ja haalistuttaa lehtiä. Se menestyy myös hiukka varjoisammissa olosuhteissa, mutta kasvu hidastuu tällöin huomattavasti. Pidä kasvualusta kosteahkona, antaen sen kuitenkin kuivahtaa hiukka kastelujen välissä. Kasvi varastoi vettä juurimukuloihinsa, joten se sietää myös jonkun verran pidempiä kasteluvälejä.

Mandariinililjan tullessa trooppisista olosuhteista, on huoneilmakosteudesta huolehtiminen olla varsinkin talviaikaan hyödyllistä. Lannoita miedolla lannoksella kasvukaudella parin viikon välein. Kasvi kasvaa suht reippaasti, joten mukuloiden jakaminen voi olla hyödyllistä aina muutaman vuoden välein.

Eksoottinen ja piristävä mandariinililja on ilahduttava lisä huonekasveissa ja myrkyttömänä se sopii erinomaisesti myös lapsi- tai kotieläinperheisiin.

#pienikasvikauppa #mandariinililja #chlorophytumgreenorange #huonekasvit #viherkasvit #myrkyttömätkasvit #kivijalkakauppa #kallio #plantsmakepeoplehappy #orangeisthenewgreen

 

 

Vanhempi julkaisu Uudempi julkaisu