Viherkasvit, kukat, ruukut ja hoitotuotteet - Fleminginkatu 5
Viherkasvit, kukat, ruukut ja hoitotuotteet - Fleminginkatu 5
Ostoskori 0

Muorinkukka - Peperomia

Lystikkäät muorinkukat yllättävät ja ihastuttavat vuodesta toiseen. Tästä perheestä totisesti löytyy vaihtoehto jokaiseen makuun! Kasvin koristearvo on lehdissä, joita löytyy monesta kokoluokasta, väristä sekä muodosta. Muorinkukan kukinto on tähkämäinen ja koristeellisiin lehtiin verrattuna varsin vaatimaton. Muorinkukista löytyy niin pystykasvuisia kuin rento-oksaisempiakin muotoja.

Muorinkukka kärsii liiasta märkyydestä, joten tarkista että pintamulta on kuivunut noin kahden senttimetrin syvyydeltä. Hyvä tapa kastella on laittaa ruukku seisovaan veteen noin tunniksi, jolloin kasvi on imenyt tarpeisiinsa sopivan määrän kosteutta. näin kastelemalla kasteluväli pitenee. Parhaiten muorinkukka viihtyy runsaassa hajavalossa, mutta muutkin olosuhteet käyvät kunhan kasvi ei joudu kovaan paahteeseen.

Mullanvaihto täytyy tehdä vasta kun ruukku on täynnä juuria, sillä muorinkukka viihtyy varsin pienessä multamäärässä. Lannoita kasvukaudella miedolla lannoitteella huhtikuusta lokakuulle.

Paitsi että muorinkukat ovat helppohoitoisia ja moneen sopeutuvaisia, ne ovat myös myrkyttömiä ihmisille ja eläimille, joten tästä voi löytyä hyvä vaihtoehto viherkasviksi vaikkapa lastenhuoneeseen. #pienikasvikauppa #peperomia #muorinkukka #huonekasvit #viherkasvit #myrkyttömätkukat #kallio #kivijalkakauppa #flemari #kasvitsisustuksessa #lastenhuone

 


Vanhempi julkaisu Uudempi julkaisu