Viherkasvit, kukat, ruukut ja hoitotuotteet - Fleminginkatu 5
Viherkasvit, kukat, ruukut ja hoitotuotteet - Fleminginkatu 5
Ostoskori 0

KOTIMAISET TULPPAANIT

Kasvit ja Kukat

KOTIMAISET TULPPAANIT ūüĆ∑ūüĆ∑ūüĆ∑

Kyllä se on lupaus keväästä, kun maljakkoon saa laittaa kotimaisia tulppaaneja ihanissa väreissä.

Jos satuitte eilen 8.2. katsomaan mtv3 ohjelmaa Viiden Jälkeen, oli siellä myös osio leikkotulppaaneista ja toimittaja vieraili Espoon Järvenperässä sijaitsevassa Träskändan kauppapuutarhassa. https://www.mtv.fi/sarja/viiden-jalkeen-10004094/tiistai-8-2-klo-1700-1537102 löydät osion, kun ohjelmaa on mennyt n. 23 minuuttia.

Sattumalta kävin itsekin siellä eilen katsomassa myymieni tulppaanien kasvatusta. Hommahan alkaa jo syksyllä, kun tulppaaninsipulit saapuvat Hollannista ja ne istutetaan turvemultaan laatikoihin. Tämän jälkeen laatikot viedään viileään, jossa ne saavat lajikkeesta riippuen noin 14-15 viikkoa kylmäkäsittelyä. Kun tulppaanit tuodaan kasvihuoneisiin, kestää kasvu kukintaan saakka noin 3-4 viikkoa.

Träskändan kauppapuutarhalla kasvatetaan kaudella noin puoli miljoonaa tulppaania, ja lajikkeita on satakunta. Joka vuosi puutarhalla otetaan kokeiluun uusia lajikkeita vanhojen suosikkien rinnalle. Puutarhalla työskentelee kaudesta riippuen kymmenkunta työntekijää, joilla kaikilla on oma tärkeä rooli, josta yksi on tietysti tulppaanin kerääminen. Kerääminen onkin taitolaji, sillä tulppaani ei saa olla liian raaka, muttei myöskään liian kypsä. Harjaantunut silmä näkee kerätä juuri oikean kypsyysasteen saavuttaneet tulppaanit raakojen keskeltä. Kaikki kukat niputetaan käsin ja viedään suoraan viileään. Käytännössä aamulla kerätty tulppaani voi olla jo iltapäivällä jo myynnissä, joten tuoreus ja laatu on varmaa. Tästä syystä Träskändan kauppapuutarhan tulppaanit ovatkin asiakkaiden suosiossa- laatu, tuoreus ja lisäksi lähellä viljelty- ei kait enempää voi toivoakaan.

Leikkaa tulppaaneille uusi imupinta ja laita veteen kääreen kanssa. Anna kukkien imeä vettä puolisen tuntia, jonka jälkeen kääreen voi poistaa. Jos voit laittaa kimppusi yöksi esim. jääkaappiin, kestää se kauemmin.


#pienikasvikauppa
#träskändanpuutarha #tulppaanit #tulppaanittuokevään #lähiviljeltyä #kivijalkakauppa #kallio #kimppu #kukkakimput

 

 

 


Vanhempi julkaisu Uudempi julkaisu