Viherkasvit, kukat, ruukut ja hoitotuotteet - Fleminginkatu 5
Viherkasvit, kukat, ruukut ja hoitotuotteet - Fleminginkatu 5
Ostoskori 0

KALANRUOTOKAKTUS EPIPHYLLUM ANGULIGER (nyk Disocactus anguliger) - LYSTIKÄS, HELPPO JA NÄYTTÄVÄ

KALANRUOTOKAKTUS EPIPHYLLUM ANGULIGER (nyk Disocactus anguliger)- LYSTIKÄS, HELPPO JA NÄYTTÄVÄ

Viime vuosina olen huomannut kasvattaneeni rakkautta lehtikaktuksia kohtaan ja lempilehtikaktukseni on tällä hetkellä kalanruotokaktus, jonka nimi on todella kuvaava, kun katsoo kasvin villiä ja hauskaa ulkonäköä. Se kuuluu nk. viidakkokaktuksiin, jolloin esimerkiksi sen kastelutarve on huomattavasti suurempi kun aavikolla kasvavilla kaktusserkuilla. Huolimatta siitä, että se on kaktus, sillä ei ole piikkejä.

Kalanruotokaktus on kotoisin Meksikosta, jossa se kasvaa epifyyttinä eli päälliskasvina puiden oksilla. Se kasvattaa rentovartiset, noin 30 cm pitkät lehdet(jotka itseasiassa eivät ole lehtiä vaan varsia) joissa on voimakas siksak-muoto. Lehdet ovat leveät ja litteät, mutta silti hiukka mehevät ja pinta nahkea. Viihtyessään voi yksi kasvi tulla jopa 60-90 cm leveäksi pöheiköksi. Kalanruotokasvi kukkii loppusyksystä- talvesta kermanvalkoisin tuoksuvin kukin, jotka kestävät 1-2 päivää, mutta tuoksuvat vain öisin. On myös mahdollista, että kukista kehkeytyy pienet, soikeat hedelmät, jotka muistuttavat maultaan hiukka pitayaa.

Kalanruotokaktus on hyvä amppelissa, mutta toki sen voi sijoittaa mihin tahansa ruukkuun, missä se saa kasvaa rennosti. Se viihtyy parhaiten hajavalossa tai valossa mutta paahde ei ole sille hyväksi. Liian pimeässä kasvi ei kauan kukoista. Kastele kasvi kun lehden pinta näyttää hiukka janoiselta, eli ryppyiseltä. Anna kasvualustan kuivahtaa kastelujen välissä. Kasvia ei tarvitse istuttaa joka vuosi isompaan, sillä sen juuristo ei tarvitse suurta tilaa. Välillä se voi kasvattaa ilmajuuria, joilla se yrittää tarttua luonnossa puun kuoreen. Lannoita kasvukaudella miedosti.

Kalanruotokaktus ei ole myrkyllinen, joten se sopii hyvin pikkulapsi- tai kotieläinperheisiin.

#pienikasvikauppa #kalanruotokaktus #lehtikaktus #epiphyllumanguliger #disocactusanguliger #huonekasvit #viherkasvit #kaktus #amppelikasvit #myrkytön #kallio #kivijalkakauppa

 

 


Vanhempi julkaisu Uudempi julkaisu