Viherkasvit, kukat, ruukut ja hoitotuotteet - Fleminginkatu 5
Viherkasvit, kukat, ruukut ja hoitotuotteet - Fleminginkatu 5
Ostoskori 0

Chilin viljelyn pikaopas ūüĆ∂ūüĆ∂ūüĆ∂

Hoitovinkit

Chilin viljely onnistuu hyvin myös sisätiloissa tai parvekkeella, mikäli kasvihuonetta ei ole juuri käsillä. @martintarha ja @poppamies_fi kotimaiset chilit ovat kemikaalivapaasti viljeltyjä.

Sijoita chili mahdollisimman lämpimään ja valoisaan paikkaan. Ulkotiloissa voit laittaa chilin esimerkiksi lämpimälle seinustalle. Istuta pienempikokoiset lajikkeet noin 5l ruukkuun, suurempikasvuiset tarvitsevat vähintään 10l ruukkukokoa. Jos kasvatat chilin kokonaan sisätiloissa voit varata hieman pienemmän ruukkukoon.

Jos sinun on mahdollista laittaa chili parvekkeelle, voit totuttaa kasvia pikkuhiljaa ulkoilmaan. Chili on kuitenkin äärimmäisen kylmänarka, joten tarkkaile lämpötiloja varsinkin kesän alussa ja ota kasvi tarvittaessa sisälle.

Chili tarvitsee kasvaessaan reippaasti vettä, mutta anna mullan kuivahtaa kastelujen välissä, sillä liikakastelu vaikeuttaa juurten kehitystä. Lannoitus on myös tärkeää, jotta kasvi jaksaa kehittää reippaasti satoa. Jotkut lajikkeet kehittävät niin paljon satoa että oksat saattavat tarvita tukemista sadon kypsyessä.

Poppamies-chilintaimet nyt Pienessä Kasvikaupassa- tervetuloa! #pienikasvikauppa #chili #poppamies #kallio #satoaomaltaparvekkeelta #parvekeviljely

https://www.martintarha.fi/poppamies-chilitaimi/

 

 


Vanhempi julkaisu Uudempi julkaisu