Viherkasvit, kukat, ruukut ja hoitotuotteet - Fleminginkatu 5
Viherkasvit, kukat, ruukut ja hoitotuotteet - Fleminginkatu 5
Ostoskori 0

AALTOMAIJA CALATHEA RUFIBARBA - Rukoilijakasvien aatelia

Kasvit ja Kukat

AALTOMAIJA CALATHEA RUFIBARBA - Rukoilijakasvien aatelia

Jopa metrin korkuiseksi kasvava aaltomaija tunnetaan englanniksi nimellä "furry feather calathea" tai "velvet calathea". Tämä johtuu siitä että kauniiden päältä vihreiden aaltomaisten lehtien purppuranpunaiset alapuolet ovat ihanan karvaiset tai nukkaiset, ja niitä on koukuttavaa silitellä. Aaltomaija on kotoisin Amazonin sademetsistä kuten moni muukin maija.

Se kuuluu marantakasvien heimoon, jota kutsutaan usein kansankielellä rukoilijakasvien heimoksi. Rukoilijakasvit liikuttavat tyypillisesti lehtiään päivänvalon mukaan laskien ne päivällä ja nostaen ne ylös iltaisin ikäänkuin rukoukseen. Voit katsoa hienoja nopeutettuja videoita vaikka Youtubesta hakusanoilla "calathea timelapse".

Aaltomaija viihtyy parhaiten saadessaan runsaasti hajavaloa, mutta se pärjää myös suht varjoisissa olosuhteissa. Suora auringonvalo vaurioittaa lehtiä. Kasvualusta tulisi olla jatkuvasti kosteahko. Liika kuivuus näkyy nopeasti lehtien rullautuessa kiinni, mutta liian pitkä aika märässä kasvualustassa aiheuttaa juurimätää. Muoviruukussa kosteus säilyy pidempään kuin saviruukussa, mutta saviruukku hengittää paremmin. Kastelussa tulee siis löytää sopiva tasapaino.

Aaltomaija ei siedä vetoa eikä pidä alle 12 °C lämpötilasta. Muiden maijojen tavoin myös aaltomaija nauttii kun huoneilman kosteus on korkea. Liian kuiva huoneilma näkyy lehtien kärkien ruskettumisella ja koko kasvin ryhdittömyytenä. Voit sumutella tai suihkutella lehtiä, tai sijoittaa ilmankostuttimen lähelle. Voit myös laittaa useampia sademetsästä kotoisin olevia kasveja ryhmään, jolloin heidän ympärilleen muodostuu hiukan kosteampi mikroilmasto. Lannoita kasvukaudella 3-4 viikon välein.
Aaltomaijalle käy hyvin esimerkiksi viherkasvimulta, johon voi sekoittaa perliittiä antamaan ilmavuutta. Jos taas haluat laittaa mullattomaan kasvualustaan, on maijalle sopiva sekoitus esimerkiksi kookos, kaarna, perliitti ja biohiili.

Aaltomaija on myrkytön ja sopii täten myös lemmikkieläinperheeseen.
#pienikasvikauppa #aaltomaija #calathea #calathearufibarba #furryfeathercalathea #rukoilijakasvit #viherkasvit #huonekasvit #myrkytönkasvi #plantsmakepeoplehappy #kallio

 

 

 


Vanhempi julkaisu Uudempi julkaisu